top of page

Latvijas zemnieku un ražotāju kopā veidots, uzturēts e-komercijas un piegādes risinājums.


Šī gada 15. maijā, Āgenskalna tirgū norisinājās preses konference, kurā SIA IziPizi un SIA Svaigi valdes loceklis Rolands Dzenis, kopā ar Justu Dzedonu no Wild ‘N’ Free, Ingu Trēziņu no kooperatīva Latvijas Liellops un Robertu Inapšu no paipalu fermas RĪTA PUTNI, apsprieda jaunumus par IziPizi un Svaigi.lv apvienošanos un to, kā šis risinājums ļaus Latvijas zemniekam tirgot produkciju gala patērētajam, bez starpnieku uzcenojuma.





“IziPizi ir iegādājies Svaigi.lv un šobrīd mainīs Svaigi.lv darbības principu”, tā Rolands Dzenis

“IziPizi veido pūļa piegādes risinājumu, un arī pūļa piegādes infrastruktūru, tas nozīmē, ka ikviens, kam ir interese iesaistīties šajā uzņēmējdarbībā, vai nu vedot preci, vai attīstot infrastruktūru - ceļot pārtikas pakomātus. Ir aicināts iesaistīties un gūt labumu no šī te procesa.

Svaigi.lv kļūs par zemnieku un ražotāju oficiālo interneta veikalu, Svaigi.lv nodrošinās

e-komercijas pakalpojumus. Pakalpojumi ietver, pārdošanas process, komplektēšana, uzglabāšana un izsniegšana klientam. Tiks noteikta, konkrēta mēneša maksa par šo pakalpojumu, taču uzcenojumu savam produktam ražotājs noteiks pats. Attiecīgi klients sev vēlamo produktu varēs iegādāties tik pat kā no paša ražotāja. Ar šo mēs izpildām ar Eiropas uzstādīto Stratēģijas kursu “No lauka līdz galdam”. Tā ir daļa no Eiropas Savienības zaļā kursa, kura mērķis ir līdz 2050. gadam padarīt ES klimatam neitrālu. Ar stratēģiju “No lauka līdz galdam” tiek izveidots politikas satvars, kura pamatā ir viens horizontāls mērķis un četri konkrēti mērķi, kas aptver visus pārtikas piegādes ķēdes līmeņus:

ilgtspējīga pārtikas ražošana,

ilgtspējīga pārtikas pārstrāde un izplatīšana,

ilgtspējīgs pārtikas patēriņš,

pārtikas zudumu un pārtikas izšķērdēšanas novēršana.

Plašāk skaidro IziPizi līdz dibinātājs, Rolands Dzenis.


Justs stāsta, ka līdz šim sadarbojies ar Svaigi.lv, taču sadarbība nav notikusi lielos apmēros. 

“Kopš īpašnieku maiņas mainījies sadarbības modelis, kopš mēs esam izvietojuši savu produktu pie Svaigi.lv, biju patīkami pārsteigts par pārdošanas apjomu jau pirmajā nedēļā, tie bija krietni lielāki kā regulārā situācijā Svaigi.lv apmēram pus gada laikā. Otrs plus, ir tas, ka tagad varam pie Svaigi.lv izvietot visu mūsu sortimentu, jo līdz šim nebija iespējas izvietot saldētos produktus. Un lielākā daļa no mūsu produkcijas ir ātri sasaldēta. Sortimenta paplašinājums manāmi ir ietekmējis pārdošanas apjomus.” Tā Justs Dzedons no Wild ‘N’ Free par pagaidām esošo pieredzi sadarbojoties ar Svaigi.lv


Inga Trēziņa no kooperatīva Latvijas Liellops.

“Sākot darboties sapratām, ka transportēšanas izmaksas ir ļoti lielas. Pārcēlāmies no Taurenes uz Rīgu, kur saskārāmies ar nākamo problēmu – nav pārvadātāju, kas piedāvātu transportēšanu ar šo te termo režīmu, tad pie mums nāca IziPizi ar savu piedāvājumu, un tagad jau no 2021. gada nogales šī sadarbība norit veiksmīgi. Gala pircējs saņem kvalitatīvu produktu, kas mums bija galvenais faktors, lai transportēšanas laikā produkts vienmēr būtu pareizajā temperatūrā, jo kā nekā, mēs strādājam ar svaigu produkciju.”

“IziPizi mums ir palīdzējis optimizēt piegādes izmaksas, kā arī IziPizi paplašināja klientu loku, kas var saņemt mūsu produktu, jo pašiem krāmēt mašīnā pa piecām paciņām un vest no Rīgas uz Valmieru bija tiešām ļoti dārgi.” Atceras kooperatīva Latvijas Liellops pārstāve.


“Tieši ar Svaigi.lv, mēs to šobrīd izmantojam kā pārdošanas platformu, līdzšinējā sadarbība bijusi veiksmīga, un ceram, ka tā būs arī turpmāk. Plānojam palielināt produktu pieejamību klientiem caur Svaigi.lv.” Piemin Inga. 


“Sadarbība ar Svaigi.lv jau ir ilgstošu laiku, tāpat arī ar IziPizi esam sadarbojušies, tāpēc tagad tas viss tā dabiski un organiski saiet kopā. Mēs saskatām iespējas izaugsmei izmantojot šo instrumentu. Jo mums ir ierobežota ģeogrāfija, vest olu kastīti, piemēram, uz Liepāju mums ir ļoti neizdevīgi, taču maršrutā Liepāja un Kuldīga mēs zinām, ka ir interesenti par mūsu produkti. Tāpat arī noliktavas vieta Rīgā mums ir nepieciešama, jo mūsu paipalu ferma atrodas Koknesē, un attiecīgi, izvietojot produkciju Rīgā, mēs varēsim produktus piegādāt ne tikai reizi nedēļā, bet gan piedāvāt pircējiem produktu vairākas reizes nedēļā. Visi kopā no šī modeļa mēs būsim ieguvēji.” Tā Roberts Inapšs no paipalu fermas RĪTA PUTNI.


“Mēs vēlamies paātrināt piegādes procesus Svaigi.lv, ja šobrīd ir divas tirgus dienas, tad mēs vēlamies atvērt 5 dienas nedēļā, lai būtu dinamiskāks ritms. Un klientam, šodien pasūtot, rīt jau ir iespēja saņemt svaigu, Latvijā saražotu produkciju savās mājās. Kā arī tiks paplašinātas piegādes zonas un turpmāk Svaigi.lv varēs iegādāties arī saldētus produktus. Svaigi.lv nav paredzēts kā bizness, bet gan kā papildu instruments kopējā pārtikas aprites pakalpojumā.” Tā par vēlamajiem plāniem stāsta jaunais Svaigi.lv valdes loceklis.





16 views0 comments
bottom of page